FORSIDEPROGRAMBILLET-INFOOM FESTDAGENEPARTNEREPRESSERUM

Generalforsamlingen 29. oktober 2002

Formandens beretning:

Endnu et år med forandringer og nye udfordringer
Svendborg Festdage er en tradition, som går mere end 25 år tilbage. Det er dog ikke en tradition som kun er kendetegnet ved det gode gamle og kendte.
Festdagene udvikler sig konstant. Kulturen udvikler sig. Idrætten er kommet med i festdagene og de økonomiske forhold ændrer sig.
I 2002 måtte vi et stykke inde i planlægningen konstatere, at tilskud og sponsormidler tilsammen blev reduceret med ca. 100.000. Når vi efter betaling af de forholdsvis faste omkostninger til administration, markedsføring og leje af lyd og scener mm. kun har ca. kr. 300.000 tilbage til at købe arrangementer for var der tale om en meget markant reduktion af budgettet.

Planen for 2002
For at sikre en god byfest kræver det intensitet, synlighed og alsidighed. Det vil vi nødig gå på kompromis med. Derfor besluttede vi, at
· reducere antallet af dage fra 10 til 4 og droppe kulturnatten
· fastholde antallet af arrangementer på de ca. 85 og
· øge brugerbetalingen
For at sikre et øget salg af billetter skal der være
· populære og dyre navne. Et godt eksempel på det fra årets festdage er det lokale band Saybia.
Endelig er det nødvendigt at
· øge markedsføringsbudgettet

Resultatet
Planen og satsningen lykkedes delvist.
Borgerne fik nogle meget intense dage, som også blev hjulpet godt på vej at et flot vejr. Og Sabya kunne med succes genoplive Krøyers have som musikscene.
Andre navne - typisk de lidt anderledes - kunne dog ikke sælge billetter, så i sidste ende fik vi en flot fest, men et underskud på de kr. 100.000, som fra starten manglede i kassen. Dermed har Svendborg Festdage fået en ny udfordring, som vi i år 2003 har gode muligheder for at bringe i ud af verden.
Netop byjubilæet giver gode muligheder for ekstraindtægter gennem salg, og det er den vej rundt årets underskud skal udlignes. Ikke ved at trække på de betroede midler fra tilskud og sponsorater.

Nye flotte rammer i centrum
I 2002 og frem over kan vi glæde os over de flotte rammer i Svendborg centrum. Et forhold, som kun er styrket af det nye Hotel Svendborg og Scala 1+2+3+4, som blev færdigt til Festdagenes start.

Meget fortjent kunne erhvervsmanden og Scaladirektøren Finn Dyre også lade sig kåre som årets svendborgenser i forbindelse med festdagenes åbning på Gammel Torvedag.

Stor intensitet og synergieffekt
Festdagenes mange indslag samlet på 4 dage gav stor intensitet. Den primære erfaring var, at det gav synergieffekt. Men selvfølgelig var der også arrangementer, som i et vis omfang måtte slås om det samme publikum.
Igen i år blev musikken flot suppleret med idrætsaktiviteter. Især de flotte indslag i centrum, hvor synligheden og effekten er stor var med til at øge festdagenes intensitet og underholdningsværdi. Konkret kan fremhæves beachvolley og "kom og prøv" cricket, hvor nogle af landets bedste elitespillere havde lagt vejen forbi Svendborg. Endvidere kan nævnes vanddagen med sportsdykkerklubberne Dråben og Delfinen samt Tåsinge på 2 hjul, som igen i år gav de mange deltagere en pragtfuld oplevelse.
Festdagene sluttede af med en propfyldt Sankt Nicolai Kirke hvor Dissing, Kleive og Reisrud leverede en koncert som sent vil blive glemt.

Nu gælder det 2003, byjubilæet og nye forandringer
Næste år bliver ingen undtagelse med hensyn til forandringer. Allerede nu kan festdagen, som led i Svendborgs 750 års jubilæum, sikret sig et langt større tilskud. I lighed med 2000, hvor Svendborg blev kåret som årets by, har Svendborg Festdage fået til opgave at sammensætte et ekstraordinært festprogram, som giver mulighed for at alle byens borgere får en mindeværdig oplevelse.
Koordineringen af de mange arrangementer - også uden for Svendborg Festdage betyder samtidig, at Svendborg Festdage holder flyttedag. I mange år er Festdagen skudt i gang af Gammel Torvedag den første torsdag i august. I 2003 rykkes festugen ca. 2 uger til uge 34. Datoen bliver 16-24. august 2003.
Umiddelbart ser vi primært en række fordele ved uge 34. I starten af august er der stadig mange lokale borgere, som er på ferie, eller lige er kommet hjem. Og årets skolestart er også med at flytte fokus væk fra festdagene. Rundt omkring hos de stadig mere aktive idrætsforeninger er det vanskelig at samle medlemmerne. Og endelig har markedsføringen af arrangementerne lidt vanskeligere vilkår i ferieperioden.
Derfor vil vi ikke udelukke, at uge 34 også er løsningen i årene efter byjubilæet.

Visionerne er intakt
Selvom Svendborg Festdage har været gennem nogle år med et mindre budget er vores visioner og ambitioner intakte. Vi arbejder målrettet på at udvikle Festdagene til en kulturfestival, der i omfang er blandt de 10 største arrangementer i provinsen.
Det kræver ikke kun gode ideer og ambitioner, det kræver også en økonomisk opbakning i form af tilskud og et tættere samarbejde med flere større sponsorer. Og endelig kræver det, at Svendborg samler flere kræfter under samme paraply.

29-10-2002  Svendborg Festdage

Udskriv

  Historie
  Protektorer
  Bestyrelse
  Galleri 1997-2001
  Ris & Ros
  Kontakt - til os
  Kontakt - til dig
  Fotos 2002